Kalkaanslag verwijderen badkamer

4.8
(20)

Kalkaanslag verwijderen badkamer, hoe?

Dit klinkt misschien als een simpele vraag en een simpel antwoord maar toch weten veel mensen niet hoe ze dit het beste en gemakkelijkste kunnen doen. Vaak hoor ik dan ook dat mensen uren met een schuursponsje staan te boenen op de muren en vloeren of bijvoorbeeld de kraan, ook zo een leuk wit uitgeslagen ding.

Nu zijn er vele middeltjes om kalkaanslag te verwijderen denk bijvoorbeeld aan HG producten. Nadeel van deze producten kan soms wel eens zijn dat het bepaalde natuursteen tegels of kunststof oppervlakte zou kunnen aantasten waardoor je verkleuring te zien krijgt. Het voordeel is wel dat het snel werkt doordat je het oppervlakte inspuit en laat intrekken en vervolgens na wast met water.

Maar wist je ook dat het kan met gewoon azijn? Zelf gebruik ik bijvoorbeeld voor de ruitjes van mijn kikker paludarium keukenazijn om de ruiten schoon te maken. Je kunt dit eenvoudig doen door Natuurazijn aan te brengen op een pluisvrije doek en dan na te wrijven/drogen met een droge zachte doek en Voilá alles is schoon en streepvrij.

Maar ook tegels of sanitair zoals wasbakken kun je eenvoudig op deze manier schoonmaken. Lees hieronder enige tips hoe je kalkaanslag kunt verwijderen.

Vastzittende kraan kalkaanslag verwijderen

Wikkel een handdoek doordrenkt in Natuurazijn om de kraan heen en laat dit een nachtje staan. De volgende dag kun je de kraan naspoelen met water en hij is weer als nieuw. Daarnaast lost de kalk rondom bewegende delen op en kun je hem weer soepel bewegen.

Douchekop / Slang kalkaanslag verwijderen

Schroef de douchekop en de slang helemaal los en leg deze een paar uurtjes in een bak met Natuurazijn. Daarna kun je hem na wassen met water en is alle kalk helemaal weg.

Tegels / vloer kalkaanslag verwijderen

De vloer kun je met azijn dweilen en even een half uurtje laten inwerken. Daarna dweilen met schoonwater en de kalk lost helemaal op. ook kun je voegen op die manier schoon krijgen mits het natuurlijk om kalkaanslag gaat. Verkleurde voegen (zwart) kun je insmeren met chloor en dan na uurtje naspoelen. Wand tegels kun je met een doek waarop je azijn giet afnemen en een uurtje laten inwerken voor je het naspoelt.

Sanitair zoals wasbakken, baden, douchewanden 

Schoonmaak sponsje met de ruwe kant in de azijn dopen en dan rustig poetsen. dan is de kalkaanslag zo weg.

 

Hierboven zijn enkele voorbeelden van hoe je het kunt doen. Maar uiteraard kun je het ook op je eigen manier doen zoals jij het makkelijker vind. Natuurazijn kan niet heel veel kwaad en zal niet snel de ondergrond aantasten daarnaast trekt de zure lucht erg snel weg zonder dat het gevaarlijk is voor luchtwegen.

 

[bol_bestsellers limit=”10″ block_id=”bol_5c8975697d83f_bestsellers” cat_id=”26082″ name=”kalkaanslag” sub_id=”” title=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”2″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”0″ admin_preview=”1″]

Heb je een tip? Stuur deze dan gerust in.

image_pdfimage_print

Vond je de informatie handig?

Klik op een ster om te stemmen

Gemiddelde stemmen 4.8 / 5. Aantal stemmen 20

Wees de eerste om een stem uit te brengen

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Het spijt mij dat u het bericht niet bruikbaar vond

Laat ons het bericht verbeteren

Vertel mij alsjeblieft wat ik kan verbeteren

Geef een reactie

Your email address will not be published.